Oświadczenie w sprawie „Manifestacji Alkoholowej”

Lipiec 21, 2011 w Aktualności

W imieniu powstającego Stowarzyszenia „Piwo Pod Chmurką” chciałbym poinformować, iż odcinamy się od wydarzenia, które ma nastąpić na terenie Deptaku Bogsuława dnia 22 lipca 2011 pod nazwą „Manifestacja Alkoholowa”.

Bliższe informacje pod adresem: http://www.facebook.com/event.php?eid=194791830569266&ref=ts

Wielokrotnie próbowaliśmy kontaktować się z organizatorem w celu poznania sposobu przeprowadzania akcji, jej zabezpieczenia, przekazu i temu podobnych. Niestety nie udało nam się nawiązać jakiejkolwiek współpracy, a także mamy podejrzenia, iż całe wydarzenie nie idzie w parze ani z naszymi celami, metodami ani przesłaniem. Mimo głębokiego wywiadu nie udało nam się dociec kogo reprezentuje organizator, kto jest sponsorem wydarzenia, ani w jakim celu będą zbierane podpisy.

W związku z tym informujemy, iż z samą akcją nie mamy nic wspólnego, mimo prób rozpoznania i opanowania sytuacji. Nasi wolontariusze mogą pojawić się na miejscu w oznaczonych strojach (z logiem Piwa Pod Chmurką), ale będą tam wyłącznie w roli obserwatorów. Prosimy w związku z tym traktować takie osoby jako sojuszniczo nastawione, gdyż będą miały za zadanie informować państwa w przypadku zauważania niebezpiecznych sytuacji.

Łukasz Marek Sielski

Prezes Grupy „Piwo Pod Chmurką”

Do wiadomości

• Komentda Miejska Policji w Szczecinie